Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative

Locație:  Shanghai, China
An: 2012
Suprafață: 110 mp
Fotograf: SKEW Collaborative
Descriere:

Modificarea și completarea Apartamentului Wulumuqi a profitat de ceea ce la început a fost o încercare a politicii locale pentru înfrumusețarea urbană a orașului Shanghai. Aici s-a dezvoltat o politică la nivel de oraș care se baza pe înlocuirea acoperișurilor clasice, roșii si din țiglă cu cele plate din beton. Aceste acoperișuri au fost catalogate ca a fi lipsite de caracter civic sau tradițional.

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-1

Pentru renovarea acestui apartament de la ultimul etaj, acoperișul plat a trebuit să fie parțial demolat pentru a da posibilitatea obținerii unei mansarde. Forma triunghiulară a geamului din acoperiș a servit ca o formă arhetipală , fiind aplicată foarte riguros. Folosirea mansardei pe post de dormitor sau cameră de studiu a permis ca parterul să fie mult mai spațios,  bucătaria fiind semidecomandată, în schimbul proiectului inițial care prevedea dormitorul si livingul separate.

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-2

Forma triunghiulară a acoperișului  a fost extrapolată ca să dea formă plafoanelor, pereților și noilor scări. Lumina artificială indirectă a putut fi obținută prin ascunderea luminii de-a lungul marginilor triunghiurilor suprapuse. Casa scărilor a luat si ea aceeași formă, astfel ca fiecare scară si fiecare balustradă au fost proiectate să fie independente.

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-3

Apartamentul a păstrat un design simplu, înafara mansardei, având geamuri din oțel, podea din lemn si pereți albi.

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-4

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-5

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-6

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-7

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-8 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-9 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-10 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-11 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-12 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-13 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-14

Vă mulțumim pentru că ați ales să parcurgeți acest articol!

LĂSAȚI UN MESAJ