Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative

Locație:  Shanghai, China
An: 2012
Suprafață: 110 mp
Fotograf: SKEW Collaborative
Descriere:

Modificarea și completarea Apartamentului Wulumuqi a profitat de ceea ce la început a fost o încercare a politicii locale pentru înfrumusețarea urbană a orașului Shanghai. Aici s-a dezvoltat o politică la nivel de oraș care se baza pe înlocuirea acoperișurilor clasice, roșii si din țiglă cu cele plate din beton. Aceste acoperișuri au fost catalogate ca a fi lipsite de caracter civic sau tradițional.

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-1

Pentru renovarea acestui apartament de la ultimul etaj, acoperișul plat a trebuit să fie parțial demolat pentru a da posibilitatea obținerii unei mansarde. Forma triunghiulară a geamului din acoperiș a servit ca o formă arhetipală , fiind aplicată foarte riguros. Folosirea mansardei pe post de dormitor sau cameră de studiu a permis ca parterul să fie mult mai spațios,  bucătaria fiind semidecomandată, în schimbul proiectului inițial care prevedea dormitorul si livingul separate.

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-2

Forma triunghiulară a acoperișului  a fost extrapolată ca să dea formă plafoanelor, pereților și noilor scări. Lumina artificială indirectă a putut fi obținută prin ascunderea luminii de-a lungul marginilor triunghiurilor suprapuse. Casa scărilor a luat si ea aceeași formă, astfel ca fiecare scară si fiecare balustradă au fost proiectate să fie independente.

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-3

Apartamentul a păstrat un design simplu, înafara mansardei, având geamuri din oțel, podea din lemn si pereți albi.

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-4

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-5

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-6

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-7

Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-8 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-9 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-10 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-11 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-12 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-13 Apartamentul Wulumuqi realizat de SKEW Collaborative-14

Vă mulțumim pentru că ați ales să parcurgeți acest articol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.