55 Blair Road reazilat de ONG & ONG în Singapore

Locație: Singapore
An: 2009
Fotograf: Derek Swalwell
Descriere:

55 Blair Road produce o experiență spațială care excită simțurile prin promovarea luminii care vine pe cale naturală de sus, un lucru care este destul de neobișnuit la acest tip de casă. Această reședință aduce un echilibru între natură și viață contemporană a unei terase în stil Art Deco.

55-Blair-Road-ONG-1

Contrastul dintre elementele metalice și tonurile subtile de culori din casa crează o relație spațială interesantă de-a lungul untregii locuințe. 55-Blair-Road-ONG-2

Proiectul 55 Blair Road este o renovare și restaurare a unei case tradiționale intr-o casă cu extrem de multe elemente care doresc să folosească elementele naturii în scopul creării unui spațiu modern si totodată util, casa având o suprafață relativ mică.

55-Blair-Road-ONG-3

Aderarea la constrângerile de conservare de menținere a unor elementelor existente, s-a ajuns în final la o soluție. Reședința a fost de proiectată datorită ideilor unui tânăr profesionist care a avut o viziune clară asupra modului în care ar trebui să apară casa

55-Blair-Road-ONG-4

Întregul etaj 2 al casei  a fost alocat pentru un dormitorul matrimonial cu baie proprie.

55-Blair-Road-ONG-5

Pătrunderea luminii in acestă bucată mică de spațiu a constituit un aspect deosebit de important.  Prin poziționarea unui bazin care secționează casa si prin placarea pereților cu aluminiu, lumina putea fi mai bine reflectată la nivelul livingului.

55-Blair-Road-ONG-6

Benzile lineare complexe reprezintă un contrast modern care reflectă la rândul său o fațadă ornată tradițional. Această abordare metalică arhitecturală folosită , nu face altceva decât sa accentueze unitatea. Tonurile subtile și elementele metalice se complementează și nu fac decât să formeze o temă comună de-a lungul casei.

55-Blair-Road-ONG-7

Continuitatea spațiului a reprezentat un concept cheie pentru a promova relația dintre spațiul interior-exterior. Primul etaj dispune de pereți lucioși flexibili care conduc direct spre piscină . Secțiunea principală a casei este separată de picina din exterior si grădina cu copaci tropicali, frangipani. În momentul deschiderii celor doi pereți desparțitori , primul etaj devine automat mai spațios. Parterul nu este numai un simplu salon si un loc pentru mese, ci reprezintă o parte a casei ideală pentru relaxare.

55-Blair-Road-ONG-8

TV-ul și sistemul audio este mascat în nișele din perete, astfel încât, atunci când nu sunt folosite, ele constituie adevărate piese decorative, iar asta ne aduce din nou la conceptul de continuitate a spațiului. Luminile pot fi controlate de un computer care contribuie la setarea iluminatului întregii case.

55-Blair-Road-ONG-9
55-Blair-Road-ONG-10

Balanța dintre aluminiu si gradina frangipani a stimulat experiența spațială. Relația contrastului dintre elementele organice si elementele metalice lineare lungi, nu fac altceva decât sa furnizeze un spațiu conectat adecvat.

55-Blair-Road-ONG-11

 

55-Blair-Road-ONG-12 55-Blair-Road-ONG-13 55-Blair-Road-ONG-14 55-Blair-Road-ONG-15 55-Blair-Road-ONG-16 55-Blair-Road-ONG-17 55-Blair-Road-ONG-18 55-Blair-Road-ONG-19 55-Blair-Road-ONG-20

Vă mulțumim pentru că ați ales să parcurgeți acest articol!

LĂSAȚI UN MESAJ